Opiskelu Toimisto Vapaa-aika Tarjoukset Ota yhteyttä
Henkilökunta hehkuttaa

 

DIMILY

Estelle Maskame; DIMILY - Rakastan

Harvemmin tulee enään tartuttua nuortenkirjoihin, takakansitekstin ja tarinan tulee olla todella houkutteleva. Kirjailijana tässä tapauksessa on hyvin nuori (synt. 1997) ja hän on aloittanut tämän kirjatrilogian kirjoittamisen jo 13 -vuotiaana. Hän julkaisi aluksi tekstejään Internetissä ja sosiaalisen median suosion ansiosta sai myös kustannussopimuksensa.

16-vuotias Eden viettää kesää isänsä luona Kaliforniassa, uuden äitipuolen ja ystävien lisäksi Eden saa kolme velipuolta, joista yksi on Edeniä vähän vanhempi Tyler. Alussa hän ei voi sietää huonokäytöksistä velipuoltaan, mutta pian huomaa ihastuneensa tähän. Tarina sisältää kiellettyjä romansseja, railakkaita juhlia, ylilyöntejä ja nuoren ihmisen henkistä pahoinvointia, tuttuja aiheita, mutta tuoreesti kirjoitettuna.

Kirja etenee vauhdikkaasti ja on kieltämättä erinomaisesti kirjoitettu. Eikä mikään ihme, että tästä trilogiasta on noussut hitti joka puolella missä se on julkaistu.

                                                                                  -Heidi 5.2.2016

 Kylmä syli

 Christian Rönnbacka; Kylmä syli

'Neljäs Antti Hautalehto -dekkari on edeltäjiensä tavoin erinomainen kirja. Rönnbackan kuvaukset ovat realistisia ja osuvia, mikä johtunee hänen taustastaan Helsingin keskusrikospoliisissa.

Tällä kertaa Antti päätyy selvittämään mystisiä tapaturmilta vaikuttavia hukkumiskuolemia, mutta taustalla onkin jotain muuta.

Suosittelen!

 

                                                                                                                                 -Heidi 22.10.2015

Hopeisen hummer

Alan Bradley; Hopeisen hummerihaarukan tapaus

Kolmannessa Flavia de Luce dekkarisarjan osassa 11-vuotias harrastelijasalapolisi Flavia ratkoo jälleen rikoksia 1950-luvun Englannissa.

"Vaarallisen nokkela Flavia viilettää idyllisen kotikylän katuja uskollisella pyörällään, nuuskii tietoja ja etsii johtolankoja. Hän paljastaa synkkiä salaisuuksia ja löytää uusia todisteita - myös oman äitinsä kohtalosta."

Tämä hurmaava sarja koukutti minut heti ensisivuilta, jokainen kirja on itsenäinen teos, mutta parhaiten Flavian maailmaan pääset kurkistamaan lukemalla kirjat ilmestymisjärjestykssä (1. ja 2. osasta saatavilla nidotut versiot). Flavia hurmaa vanhoista salapoliisitarinoista pitävien sydämet, itselleni tämä sarja on tuonut mieleen mm. Viisikot.

                                                                    -Heidi 22.10.2015

Tapaus 64

Jussi Adler-Olsen; Tapaus 64

Tapaus 64 on Osasto Q -sarjan neljäs osa, aiemmin sarjassa ilmestyneet teokset ovat Vanki, Metsästäjät ja Pullopostia. Vaikka, kyseessä on sarja, jokainen teos on itsenäinen osa tarina ja ne voi lukea, vaikka sarja ei olisi muuten tuttu.

Osasto Q tutkii selvittämätöntä tapausta vuodelta 1987, pian selviää, että samana päivänä on kadonnut useampia ihmisiä joilla on kytköksiä toisiinsa ja suosiotaan kasvattavaan äärioikeistolaiseen puolueeseen.

Adler-Olsen kirjoittaa nokkelasti ja mukaansatempaavasti yhdistäen huumorin rankkoihin tapahtumiin. Ei ihme, että tämä sarja on huippumenestynyt. Itsehän ahmin tämän kirjan yhdessä illassa ja se on erinomaisen kirjan merkki!

                                                                            -Heidi 29.5.2015

Varistyttö

Erik Axl Sund; Varistyttö

Samannimisen trilogian aloittava Varistyttö herättää mielipiteitä. Se on synkkä ja toivoton, ehdottomasti joillekin lukijoille liikaa aiheensa puolesta. Kirja, jota ei voi kaikille suositella, mutta silti äärettömän loistava. Kotimaassaan Ruotsissa trilogia onkin saavuttanut suuren suosion.

Tukholmasta alkaa löytyä nuorten poikien ruumiita, joita on pahoinpidelty julmasti ennen kuolemaansa. Juttua alkaa tutkimaan Jeanette Kihlberg, joka pian kuitenkin joutuu turvautumaan terapeutti Sofia Zetterlundin apuun ja pian yksi hänenkin potilaistaan löytyy kuolleena.

Tarinaa kerrotaan useamman henkilön ja erilaisten historiallisten takaumien kautta ja kirjan loppupuolella nämä tarinat alkavat nivoutua yhteen, mutta loppuratkaisua joutuu odottamaan vielä kahden osan verran, 2. osa julkaistaan Kesäkuussa ja 3. Lokakuussa.

                                   Seuraavaa osaa odottaen

                                                                               -Heidi 23.4.2014

Linssit huurussa

Sari Luhtanen; Linssit huurussa

"Chick litin ystäville Sari Luhtasen nimi on laadun tae."

Mm. Maisan ja Kaarinan, sekä tv-sovituksenkin saaneen Nymfien takaa löytyvä kirjailija, taiteilee tuttuun tyyliin kevyttä luettavaa esimerkiksi kauniille kevätpäivälle.

Hääkuvaaja Kristiina hullantuu työmatkallaan Sisiliassa varattuun mieheen, kiihkeä viikonlopun jälkeen hän ei usko tapaavansa miestä enää koskaan, mutta törmääkin tähän kotosuomessa, kun he päätyvät samaan lehteen töihin. Varatun miehen lisäksi kuvioissa pyörii myös Rikin vanha ystävä Osku, jolla on myös tunteita häntä kohtaan, sekä yhden illan juttu Niko, joten kirjasta ei draamaa ja miesseikkailuita puutu.

Kevyttä lukemista kaipaavalle

                                                                                    -Heidi  23.4.2014

LA PEREGRINA

Cecilia Samartin; La Peregrina

   "Sanotaan, että ainutlaatuinen ihme odottaa jokaista peregrinoa ja peregrinaa joka astuu caminolle."
    Nyt kerrotaan Señor Peregrinosta tuttu tarina Rosan silmin. Kirjassa palataan takaisin muistoihin ja lähdetään matkalle Espanjan ikiaikaiselle pyhiinvaeltajien reitille joka päättyy Santiago De Compostelan kaupunkiin.
  
Kun avasin kirjan, tuntui, kuin olisin palannut pitkältä matkalta takaisin kotiin ja kohdannut rakkaan ystävän. Jamilet on edelleen yhtä vakaa ja kärsivällinen, kuin hänet muistinkin, Señor Peregrino yhtä salaperäinen ja Carmen-täti yhtä omalaatuinen. Tämä kirja vaikutti minuun vahvasti ja se valaisi monta kohtaa Señor Peregrinon tarinassa jotka olivat jääneet minua askarruttamaan. Se on samalla kertaa hauska ja räiskähtelevän iloinen sekä surullisen liikuttava ja haikea. Ajan ja paikan kuvaukset ovat hätkähdyttävän todentuntuisia ja saavat olon tuntumaan sille, kuin itsekin olisi ollut paikanpäällä kokemassa ja näkemässä kaiken kirjan henkilöiden kanssa.
                            Melkein kuin olisi itsekin caminolla kulkenut, Masa

VIHANAIKAPIC

Stefan Tegenfalk; Vihan aika

Kolme silmitöntä väkivallantekoa. Korruptoitunut oikeusjärjestelmä. Mitä tapahtuu kun raivolla ei ole rajoja?
Siitä meille kertoo Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovan trilogian avausosa. Kirja vie meidät Tukholmaan,  Walter ja Jonna yrittävät saada selkoa karmeista murhista joissa ei alunperin tunnu olevan yhteistä nimittäjää. Lopulta kun odottamaton ja pelottava vyyhti alkaa vähä kerrallaan avautua, heidät siirretään pois tutkinnasta. Lopulta heidän sinnikkyytensä palkitaan, kun he keinoja kaihtamatta haluavat saada rikokset selvitettyä.
 Kirja oli myös mukanani lomalla ja siitä huolimatta että keli oli lämmin, meinasi veri hyytyä suonissa kun kirja oli niin jännittävä. Tälläisiä kirjoja lisää ja minä en kohta muuta ehdi tehdäkään kuin lukea. Lämpimästi voin suositella kaikille hyvistä dekkareista ja trillereistä nauttiville lukijoille.

                                                                                 Vihasta ihastunut Masa

JULMAPIC

Christian Rönnbacka; Julma

Tässä kirjassa palaamme takaisin Porvoolaisen ylikonstaapelin Antti Hautalehdon Julmaan arkeen. Hän joutuu selvittelemään omituisia ja pelottavia pikkutyttöjen kaappauksia  ilman johtolankoja. Tämä pahuuden ammattilainen kun ei jätä jälkiä, tapahtumapaikoille eikä tyttöihin, jotka hän palauttaa saatuaan haluamansa.  Antti ei ole vielä toipunut edellisestäkään tehtävästään kansainvälisen huumeliigan kätyrinä ja rikollisliigan pomo on luvannut hänestä sievoisen palkkion saaden palkkamurhaajat kiinnostumaan Antista.
 Kirja oli viihdyttävä ja raskas samaan aikaan. Julmalla tavalla se pakotti lukemaan itsensä muutamassa päivässä alusta loppuun. Oli pakko saada tietää miten tarina päättyy, niin paljon se jännitti. Rönnbackasta on tullut näiden kahden kirjansa ansiosta yksi nykyisistä lempikirjailijoistani.

                                                             Julmasta seurasta nauttinut Masa

Inferno

Dan Brown; Inferno

"Helvetin pimeimmät paikat on varattu niille, jotka pysyvät puolueettominma moraalisten kriisien aikoina."
  Dante Alighierin eeppisen runoelman Jumalaisen näytelmän innoittama tarina jossa tavataan jälleen symbologian professori Robert Langdon. Kirjan pääasiallisena tapahtumapaikkana on tällä kertaa kaunis Firenze. Kerronta on edelleen taattua Brownia, huikean jännittävä seikkailu joka pitää otteessaan alusta loppuun.
 Ensimmäiseltä sivulta alkaen tuli tunne niin kuin olisin tavannut vanhan ja kauan kaivatun ystävän, joka väistämättä kuljettaa sinut jännittävälle seikkailulle jonka määränpäätä ei voi arvata. Kirja julkaistiin juuri ennen lomamatkaani ja  tarkoitukseni oli jättää se kotiin odottamaan, mutta kirja veti minut mukaansa niin tiiviisti, että se reissasi laukussani Välimerelle. En sitä meinannut malttaa edes yöksi laskea kädestäni. Kirja on jännittävä ja nousee ehdottomasti lempikirjakseni Brownin teoksista. Hänen taustatyönsä kirjaa varten on ensiluokkaista  ja tapahtumien ja paikkojen kuvaukset niin täydellisiä, että sitä lukiessa pystyi helposti kuvittelemaan itsensä Italiaan ja Langdonin seuraan.
 Brownin ja Italian ikuisena ihailijana tämä kirja ei tuottanut pettymystä, vaan oli paljon parempi kuin olin uskaltanut toivoakaan. Tämä on se sananlaskun odottamisen arvoinen hyvä kirja.
                                                                Kirjan kanssa matkustanut Maza

Isän kanssa kahden

Mooses Mentula; Isän kanssa kahden

Mentulan esikoisromaani saapui näytekappaleena ja pääsi luettavaksi aihepiirinsä takia, omakin sukuni on pohjoisesta kotoisin, joten jollain tapaa kirja tuntui heti kotoisalta. Kirja kertoo neljän ihmisen elämästä lapissa ja sopeutumisen vaikeudesta, kun "lapin taika" loppuu. Kirjaa kerrotaan neljän eri kertojan äänellä, mutta keskeisimmäksi henkilöksi nousee poika Lenne, joka joutuu keskelle vanhempiensa rapistuvaa parisuhdetta. Äärimmäisen koskettava tarina, vaikka se onkin kerrottu jokseenkin ronskilla otteella.

-Heidi

Tapaaminen elämän kanssa

Cecelia Ahern; Tapaaminen elämän kanssa

"Lycy Silchesterillä ei mene hyvin. Hänen elämänsä rakkaus jätti hänet, ja hän sai potkut unelmatyöstään. Lucy välttelee ystäviään, vihaa uutta työtään ja asuu pienessä vuokrakämpässä vain kissa seuranaan. Hänen elämänsä perustuu valheisiin..." Päähenkilö on kietoutunut valheiden verkkoon ja selvitäkseen edellisistä valheista paljastumatta, hän joutuu sepittämään yhä uusia valheita. Mitä tapahtuu kun jokaisesta kerrotusta valheesta, hänen Elämänsä paljastaakin aina yhden totuuden... Sanomastaan huolimatta kirja on hyvinkin kevyttä luettavaa ja sopii onnellisen lopun ystäville. Itse pidän hyvän kirjan mittarina sitä, että sen haluaa lukea kerralla alusta loppuun ja tämän kohdalla teinkin juuri niin.

                                                                    -Heidi

Onnenkoukkuja

Grégoire Delacourt; Onnen koukkuja

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa jättipotin? Kuinka muuttaisit elämäsi? Vai muuttaisitko? Monella meistä lienee unelmatavaralistoja, mitä ostaisimme ja kenelle, mihin matkustaisimme. Olisimmeko sen jälkeen onnellisia? Jocelyne voittaa lotossa 18 miljoonaa euroa. Kuinka hänen elämänsä muuttuu? Jos haluat tuntea itsesi rikkaaksi, laske yhteen kaikki ne asiat jotka sinulla on, mutta joita ei rahalla voi ostaa. Tämä hyvänmielen kirja valitsi minut ja väitän, että minäkin voitin jotakin arvokasta. Elämä on. Suosittelen tämän kirjan viisautta meille kaikille. Sydämen sivistykseksi, lue tämä kirja.

                                                                                                       -Kristiina

9789510393833

Pekka Hiltunen
Sysipimeä

Alussa on pimeys.
 Joku on murtautunut usean brittinuoren YouTube-tilille vain ladatakseen niille minuuttikaupalla mustaa ruutua.Sitten tulevat murhat. Videoklippejä, joissa puolustuskyvyttömiä ihmisiä potkitaan hengiltä.
  Koko pitkän vuoden odotin tätä jatko-osaa, enkä turhaan. Vastasi toiveisiin ja myös ylitti ne moninkertaisesti. Tämä on jopa vielä parempi kuin edeltäjänsä, vaikka luulin löytäneeni siitä lempikirjani. Tie takaisin Lian ja Marin  jännittävään maailmaan, oli kuin kotiinpaluu; itkuineen ja nauruineen. Jännittävä seikkailu joka pitää otteessaan vielä senkin jälkeen kun kirjan on sulkenut viimeisen kerran.
                                                                             Yötä päivää lukenut; Maza

 9789525637380

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt;
Oppipoika

Raakoja murhia Tukholmassa, joiden tekotapa on sama kuin Edward Hindellä - jonka Sebastian on toimittanut telkien taakse 15 vuotta sitten. Miten se on mahdollista? Siitä ottaa selvää edellisestä kirjasta tuttu henkirikosyksikkö.
 Sebastianin elämä on edelleen yhtä kummallista ja omaperäistä, kuin edellisessäkin osassa. Tällä kertaa hänestä löytyy jopa lempeä ja muita ajatteleva puoli, jota en arvannut kohtaavani. Hengitystä pidättäen luin tämänkin kirjan ja jään toivomaan että jatkoa seuraa - mahdollisimman pian, tietenkin.
                                                                 Bergmanin suurin ihailija - Maza

tilastollinen

Jennifer E. Smith; Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

17-vuotias Hadley on menossa Lontooseen isänsä häihin. Hän kuitenkin myöhästyy lennoltaan ja odotellessaan toista lentoa, tutustuu brittiläiseen Oliveriin. Sattumalta nuoret istuvat lennolla vierekkäin ja pitkän matkan aikana Hadley avautuu Oliverille vaikeasta suhteestaan isäänsä.
Kirjaa saattaa luulla kepeäksi, mutta sitä se ei ole. Helposti luettava tarina vaikeista aiheista. Kirja tuo hienosti esiin nuoren kipukohtia vanhempien erosta ja uusista suhteista. Uskon, että kirja on hyvinkin realistinen kuvaus siitä tunteiden kirjosta, mitä nuori käy läpi etsiessään omaa paikkaansa vanhempien erottua. Sopii luettavaksi kaikille, nuorille ja vanhoille.
                                                                 Tarinan parissa kyynelehti Sirpa

9789511254072

Beth Revis; Across The Universe

Tuhon tiellä olevasta Maasta lähtee retkikunta avaruuteen, pitkälle matkalle toiselle asumiskelpoiselle planeetalle. Aluksessa on mukana 350 vuodeksi syväjäädytettyjä eri alojen asiantuntijoita perheineen. Heidän on tarkoitus auttaa aluksen väkeä uuden planeetan asuttamisessa. 17-vuotias Amy herätetään 50 vuotta liian aikaisin. Kuka sen teki ja miksi? Amy on yksinäisempi kuin koskaan, mutta tutustuu aluksen tulevaan päällikköön, joka on aluksen ainoa samanikäinen asukas.
Hyvin kirjoitettua nuorten scifiä. Idea uudesta planeetasta on tällaisessa kirjallisuudessa tuore, muutenhan näitä tulevaisuuteen sijoittuvia romaaneita on ilmestynyt useampia (mm.Nälkäpeli, Tarkoitettu, Delirium..). Pidän tällaisia kirjoja kannanottoina maapalllon nykyiseen tilanteeseen ja myös hyvänä tapana vaikuttaa niiden nuoriin lukijoihin. Hyvä kirja kaltaistensa joukossa, tulen lukemaan myös jatko-osan.                      Vei mennessään Sirpan

veritaika

Tessa Gratton; Veritaika

Silla on tavallinen lukiolaistyttö, tai melkein tavallinen. Hänen vanhempansa ovat kuolleet traagisesti ja hän saa käsiinsä isänsä kirjoittaman kirjan, joka on täynnä loitsuja. Silla uppoaa magian maailmaan yhdessä veljensä ja naapuriin muuttaneen pojan kanssa. Magia ei kuitenkaan tuo pelkkää hyvää mukanaan...
Tämän kirjan kohderyhmä on todella helppo löytää; Meyerin Houkutus-sarjasta ja Stiefvaterin Värityksestä pitäneille ehdoton. Gratton on noussut maailmanmaineeseen tämän esikoiskirjansa myötä, jonka suosittelijana mainitaan myös tuo Maggie Stiefvater. Kirjan oikeudet on myyty jo 16 maahan, enkä ihmettele. Houkuttava ja koukuttava. Joulupakettiin suklaarasian kera nuorille naisille!
                                                Kirjan kanssa sohvaan liimaantui; Sirpa

delirium 

Lauren Oliver; Delirium - Rakkaus on harhaa

Tulevaisuudessa yhteiskunta kontrolloihmisiä, heidän tekemisiään ja valitsee kaiken testitulosten ja arviointien perusteella heidän puolestaan. Rakkaus on määritelty sairaudeksi, Amor Deliria Nervosa, josta parannetaan kirurgisella toimenpiteellä, kun tulee täysi-ikäiseksi. Omaa vuoroaan odottaa Lena, joka on lähipiirissään nähnyt ja kokenut sairauden seuraukset. Mutta miten käy, kun hän tapaa Alexin ennen parantamistaan...
Mukaansa imaiseva kirja täynnä tunteita, jotka on kuvattu luonnonilmiöiden avulla. Lukija käy läpi samat tunteet kuin hahmot kirjassa. Hieno kirja alusta loppuun!
                                         Suurien tunteitten ystäville suosittelee; Sirpa                            

viimeinenhyvaihminen

Kazinski A.J. - Viimeinen hyvä ihminen

34 raakaa surmaa ympäri maailman. Juutalaisten myytti 36 oikeamielisestä ihmisestä. Kaksi poliisia jotka haluavat tietää mistä on kyse. Saavatko he estettyä kaksi viimeistä murhaa?
  Jännittävän kirjallisuuden ystävänä otin tämän luettavakseni ihan uteliaisuuttani. Pidin siitä että edellisellä sivulla ei voinut arvata mitä seuraavalla tapahtuu. Oli helppo kuvitella itsensä mukaan kirjan paikkoihin koska kuvaukset niistä olivat niin uskottavia. Tätä myös lämpimästi suosittelen Da Vinci -koodista pitäneille sillä tästä löytyy sitä samaa salaperäisyyttä.

                                                                                                               Maza

hiljainen_tytto

Tess Gerritsen; Hiljainen tyttö

Bostonin Chinatownissa löytyy irtileikattu käsi. Paikalle hälytetään etsivä Jane Rizzoli parinsa Barry Frostin kanssa. Kun ruumis löytyy katolta, sinne pyydetään myös kuolinsyytutkija Maura Isles.                      Johtolankoja seuratessaan Jane huomaa outoja yhteyksiä verityöhön joka on tapahtunut vuosia sitten samassa korttelissa. Kun tuota vanhaa tapausta tutkinut etsivä löydetään kuolleena on varmaa että nuo kaksi asiaa kuuluvat yhteen.    Tämä kirja oli niin jännittävä että välillä oli pakko laskea se sivuun ja tehdä jotain muuta! Siihen on sekoitettu sopivassa suhteessa nykypäivää ja vanhojen aikojen kiinalaisia legendoja. Se oli yhtä mukaansa tempaava, kuin aikaisemmatkin Gerritsenit, jotka olen nyt lukenut kaikki. Kuinka vain jaksan odottaa seuraavaa?

                                                        Sydämen tykytyksiä saanut Marjaana

 

Mies_joka_ei_ollut_murhaaja

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt;
Mies joka ei ollut murhaaja

16-Vuotiaan pojan katoaminen tuo muutaman koukeron kautta psykologi Sebastian Bergmanin taas yhteen entisen työyhmänsä kanssa. Välissä on pitkä ja vaikea suruaika. Bergman on erikoistunut rikolliseen profilointiin. Bergmanin kanssa on vaikea työskennellä, eikä ryhmä ole innoissaan hänen paluustaan. Jotenkin hän kuitenkin sopeutuu takaisin työelämään, ainakin osittain, ja auttaa selvittämään Västeråsia järkyttäneen rikoksen.
   Mustalla huumorilla ja itserakkaudella höystetty Bergman on mielenkiintoinen hahmo, jonka edesottamuksia seuraa mielenkiinnolla. Kirja itsessään on jännittävä ja pitää otteessaan alusta loppuun. Kirjallista tyydytystä tuo erityisesti se,että tarina on oivaltava ja mieleenpainuva sekä täydellisesti ennalta-arvaamaton.

                                               Myös tämä oli Marjaanan mukana lomalla

 

vilpittomasti_sinun

Pekka Hiltunen; Vilpittömästi Sinun

Kirja kolahti näytekappaleena postilaatikkoon, ja päätyi lomareissulle mukaan. Eipä tullut sen jännittävän ja sykettä nostavan juonen ansiosta altaalla ja rannalla makoilusta tylsää.
 Kirja alkaa esittelemällä Lian. Työmatkalla nähty raa'an rikoksen uhri jää kummittelemaan mieleen.. Pian Lia ystävystyy Marin kanssa ja mielenkiintoinen ystävyys alkaa. Naiset vetävät yhtä köyttä ja pitävät puoliaan pahaa vastaan. He tutkivat Liaa vaivaava rikosta ja tulilinjalle joutuu myös eräs kiero poliitikko ja hänen hämärät hommansa.

Kirja oli pitkästä aikaa yksi niistä, jotka jäävät pitkäksi aikaa mieleen.
                                                                 Jatko-osaa odotellen, Marjaana

 

9789511251095

David Nicholls; Sinä päivänä

Sinä päivänä kertoo parikymppisistä Dexteristä ja Emmasta, jotka tapaavat juhliessaan yliopisto-opiskeluiden loppumista. Vaikka tapaaminen on äkkinäinen nuoret alkavat pitää yhteyttä toisiinsa. Elämä vie Emmaa ja Dexteriä eri suuntiin, mutta yhteys heidän välillään säilyy.
Kirja on jaettu kappaleisiin, jotka kertovat heinäkuun 15. päivän tapahtumista vuoden välein. Lukija pysyy kuitenkin jyvällä koko vuoden tapahtumista kerronnan avulla. Tarina ja henkilöt ovat helposti omaksuttavia ja mukanaelettäviä. Kasvutarina, joka saa itkemään ja nauramaan, häpeämään ja toivomaan, rakastamaan ja vihaamaan. Lukisin tällaista mielelläni lisääkin!
                                Auringossa ja sateessa kirjan parissa viihtyi Sirpa

9789517966863

Ali Shaw; Tyttö joka muuttui lasiksi

Kirja kertoo Midas Crookista, joka asuu St. Hauda's Landin saarilla ja käytännössä katsoo maailmaa kameran linssin läpi. Saarelle ilmestyy tyttö, Ida MacLaird, joka piilottaa pelottavan salaisuutensa saappaisiin, hänen jalkateränsä ovat lasia. Nuoret tutustuvat ja Midas alkaa etsiä parannuskeinoa lasittumiseen. Tarinan edetessä Midas käy läpi lapsuuttaan ja isäsuhdettaan. Saarilla tapahtuu kummallisuuksia, mitkä normaalisti saisivat minut sulkemaan kirjan, mutta tähän tarinaan outoudet on saatu istutettua niin hienosti, että luin jouhevasti eteenpäin. Hyvin koskettava ja taitavasti kirjoitettu, erilainen kirja. Suosittelen!

                                                                    Ankeilla saarilla vieraillut Sirpa

9789513158101

Ally Condie; Tarkoitettu

Jostain kumman syystä osaan tarttua aina näihin hyviin nuorten/nuorten aikuisten fantasiakirjoihin. Tämän kirjan rinnastaisin Suzanne Collinsin Nälkäpeli -sarjaan. Kirjan tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuden maailmaan, missä kaikki on ennalta suunniteltua ja tarkoin kontrolloitua. Myös parit on valittu kaikille ennalta ja tuleva puoliso paljastetaan erityisessä parijuhlassa sinä vuonna kun täyttää 17. Mutta mitä sitten, jos rakastuukin väärään ihmiseen..? Tarkoitettu on tarina kielletystä rakkaudesta ja kyseenalaistamisesta. Pidin siitä, miten merkityksellisinä kirjoittaminen ja sanat tarinassa esitettiin. Tarina sai myös pohtimaan, josko siinä vallitseva Yhteiskunta voisi olla todellisuutta joskus, tai jo nyt jossakin.. Hieno kirja!!!
                                                       
Tähänkin jatkoa odottava Sirpa 

langennut enkeli

Becca Fitzpatrick; Langennut enkeli

Eräänä päivänä Noran elämään ilmestyy Patch, tumma ja salaperäinen muukalainen, eikä mikään ole enää ennallaan. Noran ympärillä alkaa tapahtua outoja ja pelottavia asioita, liittyykö Patch niihin, sitä hän ei tiedä. Poika kuitenkin kiehtoo Noraa vastuttamattomasti ja selvittäessään asioita Nora löytää totuuden, joka on kuitenkin ihan muuta kuin hän luuli...
Houkuttava, koukuttava ja kertakaikkiaan mainio kirja! Saa valvomaan myöhään, luopumaan muusta elämästä ja lähtemään myöhässä töihin. Melkein pakko lukea yhdellä istumalla. Pidän siitä että kirjailija saa minut uskomaan yliluonnollisiin asioihin. Ehdottomasti seuraava kirjahankinta Stephenie Meyerin, Cassandra Claren ja Maggie Stiefvaterin lukijoille!
                                                                        Hyvien kirjojen ystävä; Sirpa
 

9517967349

Daniel Glattauer; Kun pohjoistuuli puhaltaa

Emmi haluaa irtisanoa lehtitilauksensa sähköpostilla, mutta viesti menee väärään osoitteeseen, Leolle. Myöhemmin Emmi lähettää erehdyksessä myös muita viestejä Leolle, mikä johtaa näiden kahden vieraan väliseen sähköpostikirjeenvaihtoon ja kiintymiseenkin. Kirja koostuu kokonaisuudessaan sähköpostiviesteistä, mutta on siitä huolimatta ehjä tarina. Viestien kautta lukija tutustuu Emmiin ja Leoon, joihin on todella helppo samaistua. Kirjaa on helppo lukea, vaikka mainoskatkoilla, koska useimmat kappaleet ovat lyhyitä ja siis nopeita lukea. Tosin tarina sieppaa mukaansa niin, että kirjan haluaa ahmia yhdeltä istumalta. Todentuntuinen, voisi tapahtua kenelle vain ja erinomaisesti kirjoitettu!
                                                  Ensi kevään jatko-osaa odotellen; Sirpa

nora

Cecilia Samartin; Nora & Alicia

Kirja johon tartuin, koska sain siitä näytekappaleen. Tarina kahden tytön ystävyydestä ja Kuubasta. Siitä miltä tuntuu, kun joutuu jättämään kotimaansa ja kaipaa sinne takaisin. Nora & Alicia on myös kertomus ihmisen sisäisestä vahvuudesta ja siitä mitä toivo saa aikaan.
Kirja on erittäin hyvin kirjoitettu. Ihastuin Samartinin käyttämiin kielikuviin ja erinomaiseen taitoon kuvailla Kuubaa, sen lämpöä, maisemia, merta. Hieno lukukokemus!

                                                               Lähde kanssani Kuubaan - Sirpa

9789511245452

Isabel Abedi: Lucian

Kaunis ja koskettava kertomus Rebeccasta, joka tapaa pojan, Lucianin, joka tuntuu heti tutulta. Lucian tietää Rebeccan elämästä paljon, mutta ei muista omasta menneisyydestään mitään, eikä tiedä mistä on tullut.
Lukija ihmettelee yhdessä päähenkilöiden kanssa, mikä yhteys heidän välillään on, totuus selviää vasta lopussa ja tarina saa surullisen kauniin lopun.
Kirja on taitavasti kirjoitettu, Abedi luo kauniita kuvia, jotka heräävät lukijan mielikuvituksessa eloon. Tarinasta ei malttaisi luopua sen loputtuakaan, se jää mieleen elämään pitkäksi aikaa. Aivan ihana tarina, jota suosittelen erityisesti nuorille naisille.

                                                               Jälleen hyvän kirjan löytänyt Sirpa

 väristys

Maggie Stiefvater: Väristys

Väristys aloittaa Stiefvaterin trilogian, joka kertoo Mercy Fallsin susista. Sudet asuvat Boundaryn metsässä, joka rajoittuu 17-vuotiaan Gracen takapihaan. Grace on seurannut susia pienestä asti, etenkin yhtä niistä, keltasilmäistä. Eräänä iltana Grace löytää oveltaan keltasilmäisen pojan, Samin. Sam on ihmissusi, joka muututtuaan ei enää palaa ihmishahmoonsa. Nuoret rakastuvat ja alkaa taistelu talvea ja Samin muuttumista vastaan.
Kirja on yhdellä sanalla sanoen kaunis! Erittäin hyvin kirjoitettu, hahmot ja maisemat heräävät eloon, voi melkein haistaa metsän ja susien myskin tuoksun. Kun kirjaan uppoutuu, muu maailma katoaa ja tarina vie mennessään, kyyneliin asti.
Väristys on saanut kotimaassaan Amerikassa paljon huomiota ja ollut bestseller-listojen kärjessä. Trilogian toinen osa julkaistaan Amerikassa heinäkuussa 2010 ja suomennettuna toukokuussa 2011, vasta...
Väristys jatkaa sitä, minkä Stephenie Meyer aloitti. Suosittelen siis Twilightiin ihastuneille ja kaikille, jotka haluavat lukea hyvän, ihanan ja lumoavan kirjan!!

                                                        Väristyksestä vallan vaikuttunut Sirpa

9789512083381

Piia Posti; Talven jälkeen valo

Sain Postin kirjan käsiini jo ennen julkaisua kustantajan näytekappaleena. Kirja on tekijänsä esikoinen. Talven jälkeen valo kertoo kolmihenkisestä perheestä. Jussi on uraputkessa kiinteistönvälityksessä, Anna kaipaa elämäänsä jotain uutta ja jännittävää ja teini-ikäinen Marja ihmettelee vanhempiaan ja etsii itseään. Myöhemmin mukaan tulee Jussin uusi rakkaus Nadja.
Kirja koostuu lyhyistä kappaleista, vuorollaan kunkin näkökulmasta kerrottuna. Kirjailija on päässyt loistavasti henkilöhahmojensa sisään ja osaa kuvata heidän tuntemuksensa vihasta häpeään ja rakkaudesta voimattomuuteen hienosti.
Talven jälkeen valo kertoo avioerosta, perheen hajoamisesta, sen herättämistä tunteista eri osapuolissa ja siitä selviämisestä. Suosittelen lämpimästi hyvien kotimaisten kirjojen ystäville.                                                                                        Kirjan ahminut Sirpa

 kahdeksan

Katherine Neville: Kahdeksan

Kahdeksan on täynnä arvoituksia, numerologiaa, historiaa ja seikkailua. Kirjassa kuljetetaan kahta tarinaa rinnakkain, toinen liikkuu 1770-luvulla, toinen 1970-luvulla. Tapahtumat sijoittuvat mm. New Yorkiin, Algeriin, Ranskaan ja Venäjälle. Sopivaa kesälomalukemista jo siksikin, että ilmestyi pehmeäkantisena ja sivuja on leppoisat reilu kuusisataa. Pitää otteessaan loppuun asti ja pääsee vielä yllättämäänkin. Nappaa tämä kainaloosi vaikka rannalle! Kirja on aiemmin ilmestynyt nimellä Musta kuningatar.

                                                                Kahdeksan kanssa lomaili Sirpa

henkemästyksis

Henkemästyksis elämästä 25,00€ 

on Koskenkorvalaasen Maire Lopin kolomas tarina- ja runokirija. Kirija on kirijootettu etelä-pohojammaan murtehella ja ittelleni, Ilimajojella syntynehenä, tuli aiva kotoosa olo ku sitä lujin.

                                                                                                           Sirpa

shakespeare

Jennifer Lee Carrell: Shakespearen salaisuus

Shakespeareen erikoistunut kirjallisuustutkija Kate Stanley on ohjaamassa Hamletia Globe-teatterissa , kun hänen vanha ystävänsä Roz tulee yllätysvierailulle ja kertoo tietävänsä jotain suurta. Ennenkuin Kate saa tietää mitä, Globessa syttyy tulipalo ja Roz murhataan. Kate löytää Rozin antamasta paketista rintaneulan, joka vie hänet maailmalle etsimään vastausta Shakespearen mysteeriin. Katen kannoilla seuraa tappaja, jonka tekemät murhat jäljittelevät Shakespearen näytelmiä.
Nautittava, jännittävä ja ennenkaikkea taitavasti kirjoitettu. Mielestäni lukukokemus kärsii, jos kirjan joutuu laskemaan käsistään pitkäksi aikaa. Juonesta tulee mieleen etäisesti Da Vinci -koodi, mikä ei ole huono asia! Varaudu lukemaan yhdellä istumalla, kirja pitää otteessaan alusta loppuun ja tutustuttaa samalla Shakespeareen.
                                                                             Kirjasta lumoutunut:Sirpa

Yocoubian

Alaa al-Aswani; Yacoubian-talon tarinat

Kustantajan mukaan Arabimaailman myydyin romaani joka on käännetty jo 23 kielelle. Elokuvaksikin kääntynyt, monisyinen ja  humoristinenkin kertomus nykypäivän Egyptistä, tabuista ja niiden rikkojista. Egyptin "salkkarit" kirjamuodossa. Mielenkiintoinen sukellus vieraaseen kulttuuriin, kunhan ei häiriinny meille vieraankuuloisista henkilönimistä ja paikoin ronskista tekstistä. Yacoubian talo on olemassa, se sijaitsee Kairon keskustassa samassa osoitteessa kuin romaanissakin. Ja lisäksi, kirjailijalla itsellään on ollut ensimmäinen hammaslääkärin vastaanottonsa kyseisessä osoitteessa, Yacoubian talon ensimmäisessä kerroksessa. Tarinoissa nousevat esiin mm. seksuaalisten tabujen rikkominen, poliittinen korruptio ja uskonnolliset ääriliikkeet. Tässä on kirja, jolla voit tehdä turvallisen nojatuolimatkan Kairoon!


                                                                              matkaoppaana Kristiina

pionin rakkaus Lisa See; Pionin rakkaus


Seen edellinen suomennettu romaani Lumikukka ja salainen viuhka sai minut viehättymään Kiinalaisesta kulttuurista ja Pionin rakkaus lisäsi viehätystä. Kirja sijoittuu 1600-luvun Kiinaan, jolloin tytär on ollut lähinnä kauppatavara, jonka hinnan on määritellyt se kuinka hyvin hänen jalkansa on surkastettu ja mikä on hänen perheensä asema. Pionin rakkaus kertoo 16-vuotiaasta Pioni-tytöstä, joka rakastuu sattumalta tapaamaansa mieheen ja riutuu rakkaudessaan, kun hänen järjestetty avioliittonsa vieraan miehen kanssa lähestyy. Juonessa on melkoinen käänne, johon suhtauduin hyvin skeptisesti, kun siihen törmäsin. Kirjailija on kuitenkin onnistunut perustelemaan tapahtuman Kiinassa tuolloin vallinneen kulttuurin ja uskomusten avulla niin hyvin, että nielin tekstin mukisematta. Ihana, koskettava ja hyvä! Tarttukaa ja matkustakaa nojatuolissa myös 1600-luvun Kiinaan.

                                                                             Turvallista matkaa; Sirpa

luukaupunki

Cassandra Clare; Luukaupunki - Varjojen kaupungit 1

Harry Potterin perillinenKirja sieppaa mukaansa ensimmäiseltä sivulta ja kantaa viimeiselle sivulle asti. Jos aikaa olisi, tämän lukisi yhteen menoon (ja tulikin luettua yötä myöten...). Kirja kertoo tavallisesta 15-vuotiaasta tytöstä,  Clarysta, jonka elämä muuttuu, kun hänen äitinsä siepataan, hänen kotiinsa hyökkää hirviö ja varjometsästäjä Jace vie hänet varjomaailmaan. Tarinassa on demoneita, Hiljaisia veljiä, velhoja, ihmissusia ja vampyyreita. On romantiikkaa, ystävyyttä, jännitystä ja vauhtia. Mielestäni Luukaupunki on loistava kirja Harry Pottereita kaipaaville lukijoille. Lukekaa ja nauttikaa!

                                                   Suosittelee: Sirpa (ja Stephenie Meyer!!)

4x15

Joan Pagano; 4x15 minuuttia koko kehon treeniä + dvd

Loistava kirja meille jotka haluamme pitää itsemme kuosissa, mutta haluamme käyttää siihen mahdollisimman vähän aikaa mahdollisimman tehokkaasti. Kirja sisältää neljä 15 minuutin mittaista treeniohjelmaa lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen. Kaikki liikkeet on esitelty selkeästi, myös kuvina. Jokainen ohjelma on tiivistetty aina myös yhdelle aukeamalle, jolloin sen näkee yhdellä silmäyksellä. Välinevaatimuksetkaan eivät ole valtavat. Kirjassa on mukana myös dvd, jonka käyttö saattaa helpottaa joidenkin treenaamista, ei minun... Suosittele

Kuortaneen Kirjakauppa
ma–pe 10–17 la 10–13
Kauppakeskus Kuurna, Keskustie 45
, 63100 Kuortane
(06) 525 4289
myynti(at)kuortaneenkirjakauppa.fi

Kirjakauppa Personelli
Kaikki kirjakauppatoiminnot keskitetty
Kuortaneen Kirjakauppaan